#brunssipuuro

by - maaliskuuta 05, 2017


Olen muutamaan otteeseen valmistanut brunssipuuroa ystävilleni, jotka ovat tulleet aamupalalle kotiimme. Molemmilla kerroilla brunssipuuro on saanut hyvän vastaanoton ja reseptiä on vaadittu mukaan. Ruokalehtiä selatessani inspiroidun ja otan usein puhelimella kuvan reseptistä, mutta harmikseni näitä reseptejä kokeilen vain harvoin. Onneksi tätä testasin, sillä tämä tulee varmasti olemaan viikonloppujen brunssipöytien klassikko.

Pidemmittä puheitta, tässä resepti brunssipuuroon!

  • 1 rkl   voita
  • 5 dl    isoja karahiutaleita
  • 1 dl    hasselpähkinärouhetta
  • 3/4 dl fariinisokeria
  • 1 tl     kanelia
  • 1/2 tl  kardemummaa
  • 1/2 tl  suolaa
  • 1/2 tl  leivinjauhetta
  • 2        omenaa
  • 2        munaa
  • 6 dl    täysmaitoa

siemenkuorrute
  • 2 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele vuoka (20x30) voilla.
  2. Sekoita kuivat aineet. Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa 1-2cm paloiksi. Sekoita omenanpalat kuiva-aineiden joukkoon ja kaada seos uunivuokaan. 
  3. Vatkaa munat maitoon ja sekoita seos hiutaleiden joukkoon. 
  4. Yhdistä siemenkuorrutteen ainekset ja levitä seos vuokaan hiutaleseoksen päälle. Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes puuro on hyytynyt ja saanut kultaruskean sävyn. Anna paistoksen tasaantua noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.
  5. Tarjoa puuro maidon tai omenahillon kanssa. Lorauta päälle hunajaa tai vaahterasiirappia. 




Kokeilitko reseptiä, mitä mieltä olit?


You May Also Like

0 kommenttia

Hei, minä pidän kommenteistasi!

Instagram