#patapulla
Kodin Kuvalehden uusimmassa numerossa julistettiin, että pataleivän aika on ohi ja sen on syrjäyttänyt patapulla!
Kutsuin tänään kahville ystäväni, joka on kirjoittanut blogiaan kauemmin kuin minä. Agendana oli haastatella häntä ja pyytää vinkkejä bloggaamiseen. Sain kannustusta ja paljon inspiraatiota kahvihetkestämme ja tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin.
Patapuustin ohje:
4dl maitoa
40g hiivaa
1 1/2dl sokeria
1rkl kardemummaa
1tl suolaa
10-11dl vehnäjauhoja
100g huoneenlämpöistä voita
täyte
100g huoneenlämpöistä voita
1/2dl sokeria
1rkl kanelia
lisäksi
(1muna)
50g suklaata tai sokerikuorrutetta
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Lisää sokeri kardemumma ja suoa
Vaivaa suurin osa jauhoista taikinaan. Lisää pehmeä voi. Lisää vielä lopt jauhot. Taikina saa jääsä vähän tavallista pehmeämmäksi. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
Peitä kulho liinalla. Anna taikinan nousta noin 45 min., kunnes se on kaksinkertainen. Taikinan noustessa laita pata lämpenemään uuniin. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Kumoa taikina leivonta-alustalle, jonka olet jauhottanut reilusti. Vaibaa taikinaa hetki ja venyttele se levyksi. Levitä puolet voista, sokerista ja kanelista taikinalevyn päälle. Taita taikinalevy kahtia ja sitten nelinkerooin. Venyttele, täytä ja taittele uudelleen. Muotoile taikina isoksi palloksi.
Ota kuuma pata uunista. Nosta pulla pataan saumapuoli alaspäin. Voitele pinta halutessasi munalla. Paista pullaa noimn 50min kansi päällä , kunnes se on kauniin ruskea ja kpsä.
Anna pulla jäähtyä hetki ja kumoa se sitten varovasti ritilälle jäähtymään. Valuta koristeeksi sokerikuorrutetta tai sulatettua suklaata.
12 kommenttia
Tätä on pakko kokeilla itsekin, oli niin mahdottoman hyvää! Kiitos vielä viimeisestä :)
VastaaPoistaKiitos Noora kommentistasi ja seurasta!
PoistaNäin tämän reseptin eilen lehdessä ja ajattelin että tätä pitää kokeilla! Kiitos paremmista kuvista kuin lehdessä! En ole koskaan näitä patajuttuja tehnyt, mahtaako onnistua myös 5 litran kattilassa kun meillä ei ole tarpeeksi suurta pataa?
VastaaPoistaHei! Kiitos kommentistasi :-) Itse tein Sarpanevan padassa, jonka vetoisuus on 3L. Se oli hieman pieni, koska patapullan keskelle muodoistui kannen "kuoppa"
PoistaMutta tämä oli esikoisen mielestä vain ja ainoastaan hyvä juttu, koska kaikki täyte myös kasaantui hienosti keskelle :-D
Kattilassa onnistuu ihan yhtä lailla. Ennen sarpanevan hankintaa, tein pataleipäni teräskattilassa!
Ehdottomasti kokeilun arvoinen resepti tämä patapulla!
VastaaPoistaKyllä :-)
PoistaWau mikä pulla, en olekaan koskaan kuullut patapullasta! Hyvää pääsiäistä! <3
VastaaPoistaHyvää Pääsiäistä!<3
PoistaEn ole koskaan patapullasta kuullut minäkään, mutta täytynee kokeilla! Mukavaa pääsiäistä!
VastaaPoistaKerrohan sitten onnistuiko hyvin :-) Mukavaa Pääsiäistä!
PoistaOo, mielenkiintoinen pulla! Mä tein laiskana ja kiireessä viimeksi pullia silikonisiin muffinivuokiin ja ne onnistuivat myös hyvin. :D
VastaaPoistaItsekin olen tehnyt niin! #peukku
PoistaHei, minä pidän kommenteistasi!