#juustoskonssit
Olen aamupalaihminen henkeen ja vereen. Rakastan runsaita aamupaloja, tuoremehuja ja hyvältä tuoksuvaa kahvia. On siis sanomattakin selvää, että rakastan myös brunsseja! Kotonakin niitä on ihana järjestää ystäville. Brunssipuuro on muuten saanut muutaman palautteen, jossa on kehoitettu kaikkia kokeilemaan reseptiä. Ja olen kyllä samaa mieltä.
Tänään tein juustoskonsseja aamiaiseksi itselleni ja pojille, Ne ovat melko varma takuuhitti. Ovat nopeita valmistaa, superhelppoja ja onnistuu aina.
Olen käyttänyt Maku-lehden ohjetta ja se on osoittautunut erinomaiseksi.
Perustaikina
3 1/2dl vehnäjauhoja
3/4dl kaurahiutaleita
1 1/4tl leivinjauhetta
100g voita
3/4 kevytmaitoa
muna
1/4tl suolaa
Juustoskonssit
100g juustoa raasteena
Voiteluun
muna
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot,
kaurahiutaleet ja leivinjauhe kulhossa. Lisää voi ja hiero seos murusiksi.
Lisää kerma tai maito, muna ja suola sekä vaihtoehtoisesti juustoraastetta.
Puristele taikina tasaiseksi.
Jaa taikina kahdeksaan osaan, muotoile palat pellille
leivinpaperin päälle ja voitele munalla. Paista skonsseja 10–15 minuuttia,
kunnes ne ovat hieman ruskettuneita.
Tarjoa heti voin ja marmeladin kanssa.
0 kommenttia
Hei, minä pidän kommenteistasi!