#parsarisotto (Risotto agli asparagi)

by - huhtikuuta 17, 2017







Ainekset

500g tuoretta vihreää parsaa
suolaa
320g Arborio tai Carnaroli risottoriisiä (vajaa 4dl)
extra virgin oliiviöljyä
1 salottisipuli
2dl valkoviiniä
1,5l kasvislientä
80g parmesaanijuustoa
50g voita

Tee näin:

Huuhtele parsat ja poista kuiva kantaosa. Leikkaa parsa kahtia siten, että nuppuosa on n. 4cm. Viipaloi loppuosa diagonaalisesti. Paista viipaleita oliiviöljyssä pannulla muutama minuutti. Mausta suolalla. Paista nuppuosia hetken aikaa.

Kuullota pilkottua salottisipulia kattilassa pienessä määrässä oliiviöljyä koko ajan sekoittaen. Lisää riisi ja jatka kuullottamista kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja anna kiehua kasaan. Lisää ruskistetut parsaviipaleet riisin joukkoon.

Lisää kasvislientä siten, että riisi ja parsaviipaleet peittyvät liemeen. Sekoita kypsennyksen aikana. Lisää uutta lientä pienissä erissä kunnes risotto on lähes valmis noin 15 minuutin kuluttua. Lisää voi ja raastettua parmesaania ja kääntele risottoa puukauhalla.

Paista pekonia pannulla ylirapeaksi ja rouhi se veitsellä.

Annostele risotto laakealle lautaselle ja lisää päälle nuppuosat ja parmesaania maun mukaan. Koristele pekonirouheella.

Buon appetito!


You May Also Like

0 kommenttia

Hei, minä pidän kommenteistasi!

Instagram