#asumisoikeusasumista

by - toukokuuta 27, 2017


Kun vuosi sitten kesäkuussa teimme kaupat kerrostalo-osakkeestamme, emme olleet aivan varmoja mihin asetumme. Kriteerinä oli ainoastaan sijainti, sillä halusimme pojan eskarin olevan lähellä kotiamme.

Huomasimme pian, että vaihtoehtoina oli 1974 rakennetussa kerrostalossa täysin peruskuntoinen vuokrakolmio, jossa neliöitä oli 60 tai sitten asumisoikeusasunto. Asumisoikeusasunto alkoi kyllä kiinnostamaan enemmän, koska kyseeessä oli 2011 rakennettu rivitalokolmio, jossa neliöitä oli 88. Vastike ja vuokra näissä oli samansuuruiset. Asumisoikeusasunnossa irtisanomisaika oli vain kolme kuukautta, kun vuokra-asunnoissa pitäisi asua vuosi. Tämä sinetöi päätöksemme.

Avaimet on palautettu eilen. Huh. Väliaikaista asumista 10 kuukautta, yksi ajanjakso elämässämme. Tämä asunto oli koti ja siltä se tuntui heti, kun ensimmäisen kerran sinne astuimme.

Kuvissa on lempparijuttuja asunnosta. Rakastin rappusten mattoa, ne olivat siistin näköiset, mukavat jalalle ja ne eivät olleet liukkaat. Lisäksi erikoismaininta täytyy antaa siitä, että maton vuoksi yläkertaan pystyi hiipimään ja yllättämään leikkivä lapsi nukkumaanmenoajan jälkeen. Lisäksi rakastin asunnon alakertaa, joka oli tehty oleskeluun. Elämä liikkumaan opettelevan taaperon kanssa oli helpompaa, kun keittiö on yhdistetty olohuoneeseen.

TA-Yhtiöiden kanssa kaikki sujui mutkattomasti. Kysymyksiin on aina vastattu nopeasti, samaten sähköpostiviesteihin on vastattu saman päivän aikana. Minkäänlaisille moitteille ei ole sijaa heidän asiakaspalvelussaan tai asioiden hoitamisessa. Toki lopputarkastus on tekemättä vielä, jonka jälkeen meille palautetaan asumisoikeusmaksu. Kaikki on hoitunut prosessissa niin tehokkaasti ja oppikirjan mukaan, joten en uskon, että tarkastus ja rahan palauttaminen hoituu nopeasti.

Suosittelen kaikille väliaikaisesti asuville tätä ratkaisua erittäin lämpimästi ja TA-yhtiöitä asunnontarjoajana.

Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin asumisoikeusasumisesta!


You May Also Like

0 kommenttia

Hei, minä pidän kommenteistasi!