#kasvihuone

by - kesäkuuta 07, 2017Pihallamme on kasvihuone, jonka edelliset asukkaat ovat asentaneet. Kasvihuone on noin 2,5mx3,5m mitoiltaan ja on melko isokokoinen. Mikäli itse olisin ostanut kasvihuoneen, olisin varmasti päätynyt hieman pienempään. Kasvihuoneen sisääntulossa on vielä edellisen asukkaan jättämät isot ruukut. Tarkoitus on hankkia omannäköiset isot ruukut ja kauniit kesäkukat niihin.

Kasvihuoneen katto pestiin painepesurilla, koska kennoleyn väliin oli ikävästi levät päässeet kasvamaan ja painepesurin kanssa tehtävä onnistui melko hyvin. (Mikäli jollakin on hyviä ideoita miten työn pystyy tekemään ilman painepesuria, kuulen niistä mielelläni) Seinät pestiin mäntysuovalla ja rikkaruohot nypittiin lattiasta!

Viljelykauluksia ostin kaksin kappalein Plantagenista ja ensi kesää varten olisi hyvä olla kaksi kaulusta päällekkäin, jotta maa-ainesta olisi enemmän.  Ensi kesänä onkin kiva viettää kasvihuonekesää, kun pääsen aikaisin keväällä kasvattamaan taimia. Nyt en ihan ehtinyt tähän kauteen mukaan. Yhdessä kauluksessa minulla on tomaattia ja toisessa on kesäkurpitsaa, parsakaalia ja kukkakaalia. Isompi sälli laittoi salaatinsiemeniä myös lavakaulukseen, jotka tänään alkoivat itämään hienosti. Mansikkaa löytyy ruukuista ja amppelista.

Tänä kesänä opetellaan ja toivottavasti joistain virheistä opitaan ensi kesää ajatellen. Toivon, että jotain satoa saisimme jo tänäkin kesänä!

You May Also Like

0 kommenttia

Hei, minä pidän kommenteistasi!