#remonttipäivitys

by - heinäkuuta 10, 2017

Kerroinkin jo aiemmin, että otimme paneelit pois seinistä olohuoneessamme ja takaa paljastui hyvännäköinen muuriseinä ja vanhaa paperitapettiseinää. Tapetteja tosiaan oli joillakin seinillä kolme kerrosta ja joillakin seinillä kaksi kerrosta. Tapettien alla oli perinteiseen tyyliin pinkopahvia. Kun saimme seinät raakalaudalle, aloimme ahertamaan lattioiden parissa. Lattia oli korkkilattiaa. Lapsuudenkodissani oli samanlaista keittiössä ja jo asuntonäytössä kiinnitin siihen huomiota. 
Korkkilattian alla oli kovalevy, joka oli nauloilla kiinni. Nauloja oli lyöty melko tiheään, joten niissä oli melkoinen irroittaminen. Kovalevyn alla oli muovimatto ja sen alta paljastui hyvännäköinen lautalattia. Kiljahdin onnesta nähdessäni lautalattian. Ikipäivänä en olisi uskonut, että se on niin hyväkuntoinen.

Kun saimme lattian esiin, tuli minulle tarve nykäistä kengät pois ja tuntea lattia paljaiden varpaiden alla. Mietin sitä, että koskakohan viimeksi joku astellut paljain jaloin siinä. Luulen, että talon historiassa lattiat ovat olleet kauemmin peitettyinä, kuin esillä ja se on kyllä surullista.

Seuraavaksi pitäisi kurkistaa lattia-ja seinälautojen alle! Tämä täytyy tehdä ennen kuin alamme puhdistamaan pintoja uusien pintojen alle. Nauloja on vielä seinien raakalaudoissa kiinni ja lattia pestään maalipesuaineella. Pönttöuunin muuraus on loppukuusta, joten siihen mennessä muuriseinää pitää paklata ja maalata. 

Pikkuhiljaa hyvä tulee ja kesän aikana olohuone varmasti valmistuu. Materiaalit olohuoneen pintoja varten on jo tehty, joten niistä lisää seuraavaksi.You May Also Like

2 kommenttia

Hei, minä pidän kommenteistasi!