Seinät ovat valmiit pintamateriaaleille ja muuriseinä on valmis pönttöuunille!

by - heinäkuuta 26, 2017

muurimaali_tikkurila_rintamamiestalo_remontti

Pikkuhiljaa on remontin osalta taas edetty! Olohuoneessa on paklattu antiikkilaastilla muurin rappauksen reikiä ja kohtia, joissa rappaus on rapistunut. Muuriseinä pöllysi aika paljon sitä harjatessa ja sanomalehti oli paikka paikoin hyvinkin tiukasti kiinni. Paljon mukavampaa hommaa oli muuriseinän maalaaminen. Seinä veti hyvin maalia ja kaksi isoa purkkia siihen loppujen lopuksi menikin. Seinä on maalattu kolmeen kertaan ja viimeistä maalikertaa vedellessäni purin jo hammasta. Onneksi seinä näyttää vihdoin tasaisen valkoiselta!


muuri_rintamamiestalo

rintamamiestalo_antiikkilaasti

muuri_muurimaali_rintamamiestalo

muuri_maalaus_muurimaali_rintamamiestalo_remonttiLisäksi talon ulkoseinän puoleiset seinät saivat huokoleijonalevyt paikoilleen. Isäni oli auttamassa niiden leikkaamisessa ja apu oli tarpeen. Työtunteja vaati tarkka mittaaminen ja ikkuseinän puoleiset muotoonleikkaamiset. Lisäksi patterin takana oleva pinkopahvi oli vielä kiinni ja sen irroittaminen oli inhottavaa. Huokoleijonalevyt on leikattu oikeaan pituuteensa ja kiinnitetty isokantaisilla ruuveilla. Leijonahuokolevy on tarkoitettu sisäpuoliseen eristykseen ja samalla se antaa alustan seinämateraalille, joka meillä on maalattu lumppupaperi.

leijona_huokolevy_puukuitulevy_seinien_eristaminen

leijona_huokolevy_puukuitulevy_seinien_eristaminen

leijona_huokolevy_puukuitulevy_seinien_eristaminen

Nyt muuriseinä jää odottamaan pönttöuuniaan, jonka asennus viivästyy yhden osan toimituksen verran. Toivottavasti se saadaan pian paikoilleen, jotta työtilaa tulee huoneeseen enemmän. Kannoimme pönttöuunin muutama päivä sitten keskelle olohuonetta se vie ison lattiapinta-alan. 

ponttouuni_rintamamiestalo


ponttouuni_rintamamiestalo


Seinät pitäisi esiliisteröidä ennen lumppupaperin asennusta, joten työtä riittää, mutta tänään huilitaan!

Blogin ulkoasu sai myös uuden lookin. Mitä pidätte siitä? Itse en ole vielä ihan varma, että jääkö se pidemmäksi aikaa vai vaihdanko vanhaan asuunsa.


You May Also Like

4 kommenttia

 1. Mukavia remppahetkiä sinne <3 Löysin tieni blogiisi äsken ja minusta blogisi ulkoasu on mukavan selkeä ja helposti luettavissa <3 Iloista torstaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Ehkä minunkin silmäni ulkoasuun tottuu, kun vain aikaa hiukan menee :-) Aurinkoista loppuviikkoa!

   Poista
 2. Aika sankari olet, kovan työn tehnyt. Mutta hienolta näyttää kunnostettu ja maalattu seinä :-)

  Huili välillä tekee hyvää!

  Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! Nyt huilitaan, kunnes saadaan pönttö paikoilleen. Sen jälkeen on taas työskentelytilaa enemmän huoneessa :-)

   Poista

Hei, minä pidän kommenteistasi!