Sohvakuumetta!

by - syyskuuta 23, 2017

Vanha sohvamme oli tummanruskea antiikkinahkainen Askon sohva. Ostin sen ensimmäiseen omistusasuntooni vuonna 2006. Mieheni ei pitänyt sohvasta lainkaan ja vajaa vuosi sitten päätimme sen torissa myydä. Asuimme silloin väliaikaisessa kodissa, joten emme silloin halunneet sijoittaa sohvaan yhtään enempää, kuin oli pakko. Silloin suunnistetaan tietenkin kohti Ikeaa. Sohvamme, toiselta nimeltään väliaikaisratkaisu on malliltaan Karlstad ja olemme siihen ensimmäisen puolen vuoden aikana hakeneet toiset päälliset, sillä ensimmäiset nukkaantuivat ja nyppyyntyivät.

Viime vuonna  Habitare-messuilla kehitin itselleni myös Lazy-kuumeen. Olinkin aivan varma, että lazysohva olisi meidän seuraava tuleva isompi huonekaluhankinta. Sävynä jokin varma ja ajaton. Sellainen, joka sopii lähes kaiken kanssa. Nyt kun sohva-asia on ollut ajankohtainen ja tapetilla (mieheni mielestä jopa kyllästymiseen asti) en vaan osaa päättää a.) mallista ja b.) sävystä.

Olin käymässä elokuussa Jurvassa, Hakolan tehtaalla ja heräsin siihen, miten hyvännäköinen vaaleanpunainen lazy on! Vai olisiko sohva kuitenkin samettinen vaaleanpunainen lazy?

Vai unohdanko lazyn ja ostammeko sittenkin uuden mallin Mobyn, samettisen vaaleanpunaisen sohvan?

Nyt olen sisustusjumissa, koska olen miettinyt asiaa liikaa. Vaaleanpunainen sävy olisi niin kaunis lautalattian sävyn kanssa ja hiilensävyinen sohva tuntuu nyt niin kovin tylsältä. Sametti taas materiaalina olisi trendikäs ja freesi, mutta kestääkö se aikaa?
Kuva lainattu täältä / Hakolan verkkokauppa

Kuva lainattu täältä / Hakolan verkkokauppa


Nyt neuvot ja vinkit ovat tarpeen, mitä mieltä sinä olet?You May Also Like

12 kommenttia

 1. Positiivinen pulma!
  Vaaleanpunainen / marjapuuro on ihana, ehdottomasti se. Mutta sametti.. mulle tulee liikaa 70-luku mieleen. Jos malli ja kangas on ajaton niin väri voi olla rohkeampi. Mallin valinnassa mun mielestäni on tärkeintä että sohva sopii tarkoitukseensa, eli rentoon istumiseen ja löhöilyyn. Esim. liian matala selkänoja tekee sohvasta pönötyssohvan. Menisin mukavuus edellä, kumpi on teistä kivempi istua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmissa on ihana istua <3 Sama tuli mieleen siinö sametissa.. Hmm..

   Poista
 2. Onpa kaunis vaaleanpunaisen sävy! Mä en myöskään ole lämmennyt sametille, mutta varmaan tulen tässäkin asiassa jälkijunassa. Se tuntuu jotenkin tunkkaiselta ja vanhalta.

  VastaaPoista
 3. Sametti näyttää _niin_ hyvältä Riikan uudessa blogipostauksessa hakolahomes-yhteisössä. Löytyy linkistä https://hakolahuonekalu.fi/samettisen-pehmea-lazy/

  VastaaPoista
 4. Mun silmät tykkää maton koosta! Jotenkin tuntuu, että Suomessa käytetään liian pieniä mattoja, mutta tässä ihanasti menee "oikeaoppisesti" sohvaa suuremmalle alalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään myös maton koosta ja huoneen mittasuhteista muutenkin!

   Poista
 5. Sun blogi on ihana! Sisustus, tuunaus ja kirppistely jutut on lähellä sydäntä.

  Ihana tuo vaaleanpunainen sohva, sametista en niin tiedä. Itse en ehkä samettista sohvaa ostaisi.

  VastaaPoista
 6. Huonekalujen ostaminen on niin vaikeaa! Useat huonekaluhankinnat on niin isoja, että tulee tyydyttyä ajattomiin ratkaisuihin. Harvoin uskallan revitellä väreissä tai materiaaleissa. Mitenköhän samettia saa puhdistettua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tämä! Isot hankinnat on sellaisia joiden pitäisi kestää aikaa ja siksi niiden kanssa arastellaan. Hakolan sohvissa kaikki päälliset voi pestä pesukoneessa, jopa sametin!

   Poista
 7. Tuo vaaleanpunainen on kyllä hieno! Tykkään myös sohvan mallista. Itsekin vielä vähän vierastan samettia sisustusmateriaalina...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, alan kyllä itsekin taipumaan kangassohvan puoleen nyt ☺️

   Poista

Hei, minä pidän kommenteistasi!