Arjenhallinnan opettelua ja hyggeilyä

by - lokakuuta 08, 2017Hygge on ollut monien huulilla jo pitkään. Itsehän vasta nyt tutustuin koko termiin ja huomasin, että olen aina hyggeillyt! Hyggeily on todella ollut aina elämäntapa. Koti on se paikka, jossa saa luvan kanssa löhötä. Tai puuhastella rennosti hyvän musiikin tahtiin. Meillä on kyllä hyggeilty viikonloppuisin, mutta samaa ei voi sanoa arkipäivistä tämän syksyn aikana.

Vielä kun oppisi tuomaan hyggeä arkeen. Arkipäivät kun tuntuvat menevän vauhdilla ohi, koska töiden jälkeen yritetään saada kaikki askareet suoritettua vauhdilla. Arkipäivät saattavat olla kovinkin aikataulutettu ja usein iltaisin saatan illalla miettiä, että mihin päivä katosi? Useimmiten saatan valvoa, vaikka olisi ollut fiksumpaa mennä nukkumaan ajoissa. Haluan sen pienen hetken istua ja olla yksin omien ajatusteni kanssa.

Tuttua?

Itse unohdan kiireessä itseni. Ruokailuajat heittelee ja uni saattaa jäädä vähäiseksi. Lupasin nyt kuitenkin itselleni nyt tehdä muutoksen ja alkaa rentoilemaan enemmän myös arkipäivinä. Yritän siis tietoisesti tehdä arkisista suorituksista rennompia. Muistaa itseni. Kohdella itseä paremmin ja antaa armoa myös arkiseen aherrukseen.

Pieten lasten kanssa elämä remontin keskellä vanhassa talossa, jossa joka paikka vähän repsottaa ei ole helppoa.  Kun tähän yhtälöön lisää vielä töihinpaluun, on sanomattakin selvää, että kiirettä viime viikkoina on pitänyt.  Joten nyt ainakin alkuun lupasin itselleni, että ruokailuista pitäisi pitää kiinni ja vitamiinit tulisi ottaa päivittäin. Eli pienistä asioista lähdetään liikkeelle.

Mitkä ovat sinun parhaat vinkkisi kiireisen arjen hallintaan?


You May Also Like

0 kommenttia

Hei, minä pidän kommenteistasi!