Iltapalaa pönttöuunissa

by - marraskuuta 01, 2017




Nyt syksyn tullen lämmitän pönttöuunia lähes päivittäin. Olen ollut nyt alkuviikon koululaisen kanssa kotona sairaslomalla, joten olen joka aamu laittanut tulet pönttöön.

Makkaraa olemme pöntön jälkihiilloksessa korventaneet aiemmin, mutta eilen haudutimme riisipuuron pöntössä. Riisipuuro tulee tosi nopeasti jos maidon kuumentaa ensin ja sitten vasta asettaa padan pönttöön. Mikäli maitoa ei kuumenna, on haudutusaikakin pidempi. Tämä vaihtoehto on siis parempi jos haluaa jättää padan vaikka yöksi uuniin.

Meidän uunipuuro valmistuu seuraavasti: pataan kaadetaan litra maitoa ja 1,5dl puuroriisiä. Maustetaan suolalla. ---> Kansi päälle ja pata pönttöön hautumaan.






You May Also Like

4 kommenttia

  1. Niin tunnelmallisia kuvia ja ihania muistoja pojille! <3

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa ihanalta. Pönttöuuni on jotain sellaista, jonka joskus haaveilen vielä saavani ... ehkä johonkin kotiini. Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli kommentistasi! Pönttöuuni oli minunkin pitkäaikainen haave ja ehdottomasti paras hankinta pitkään aikaan. Mukavaa sunnuntaita!

      Poista

Hei, minä pidän kommenteistasi!

Instagram