Iltapalaa pönttöuunissa
Nyt syksyn tullen lämmitän pönttöuunia lähes päivittäin. Olen ollut nyt alkuviikon koululaisen kanssa kotona sairaslomalla, joten olen joka aamu laittanut tulet pönttöön.
Makkaraa olemme pöntön jälkihiilloksessa korventaneet aiemmin, mutta eilen haudutimme riisipuuron pöntössä. Riisipuuro tulee tosi nopeasti jos maidon kuumentaa ensin ja sitten vasta asettaa padan pönttöön. Mikäli maitoa ei kuumenna, on haudutusaikakin pidempi. Tämä vaihtoehto on siis parempi jos haluaa jättää padan vaikka yöksi uuniin.
Meidän uunipuuro valmistuu seuraavasti: pataan kaadetaan litra maitoa ja 1,5dl puuroriisiä. Maustetaan suolalla. ---> Kansi päälle ja pata pönttöön hautumaan.
4 kommenttia
Niin tunnelmallisia kuvia ja ihania muistoja pojille! <3
VastaaPoistaKiitos Milla! <3
VastaaPoistaKuulostaa ihanalta. Pönttöuuni on jotain sellaista, jonka joskus haaveilen vielä saavani ... ehkä johonkin kotiini. Mukavaa viikonloppua! :)
VastaaPoistaKiitos Heli kommentistasi! Pönttöuuni oli minunkin pitkäaikainen haave ja ehdottomasti paras hankinta pitkään aikaan. Mukavaa sunnuntaita!
PoistaHei, minä pidän kommenteistasi!