Uusi Futon -uuden sängyn avulla parempi elämä?

by - joulukuuta 08, 2017


Ennen junnun syntymää nukuimme 120cm leveässä sängyssä ja junnun syntymän jälkeen meidän nukkumisjärjestelyt olivat (no vähintäänkin) mielenkiintoiset. Minä nukuin vauvan kanssa makuuhuoneessa. Vauva nukkui osan yötä minun vieressäni ja osan yöstä omassa kehdossaan. Mieheni ja esikoisemme nukkuivat lastenhuoneessa. Ilmapatjalla! Näin myöhemmin ajateltuna ei meidän touhussa ollut mitään järkeä! Mutta esikoinen nautti isänsä huomiosta ja "retkipatjameiningistä"

Myöhemmin nukuimme niin, että minä ja vauva nukuimme olohuoneessa petauspatjalla. Mies makuuhuoneessa sängyssä ja esikoinen omassa huoneessaan. Pian tämän järjestelyn jälkeen haimme väliaikaisratkaisun (mistäs muualta, kuin Ikeasta) kaksi 90cm leveää patjaa ja ison 180cm leveän petauspatjan. Patjoilla nukuimme vähän yli vuoden. Se oli rasittava vuosi täynnä patjojen tuulettamista ja imuroimista.

Ajattelimme, että nyt juniorin siirtyessä omaan sänkyyn hankimme myös oman sängyn. Sellaisen sängyn, johon voimme olla tyytyväisiä. On sanomattakin selvää, että nukkumisjärjestelyjemme vuoksi molemmilla on enemmän tai vähemmän selkäkipuja ja niskakipuja. Yhteisen taipaleemme aikana meillä on ollut useampi sänky, mutta emme ole niihin olleet kovinkaan tyytyväisiä. Tämän vuoksi tein taustatyötä miettiessäni mistä hankimme seuraavan sänkymme.

Mihin päädyimme ja miksi?

Päädyimme hankkimaan futonin Futonnetistä.  Lähinnä sen vuoksi, että emme halunneet enää nukkua muovin keskellä ja luonnonmateriaalit kiinnostavat paljon kaikissa kodin hankinnoissa. Futonpatja on valmistettu luonnonkuidusta, eikä siinä ole käytetty lainkaan kemikaaleja. Lisäksi se hengittää, jolloin se ei hiosta lainkaan eikä kerää pölyä itseensä (eikä kerää sähköä niin kuin vaahtomuovipatjat) Sängynrunko on mielestäni yksinkertaisen kaunis ja sopii mielestäni hyvin meidän kotiin. (Varsinkin, kun saamme pinnat huoneessa päivitettyä oikealle vuosikymmenelle.) En ole hirveästi julkaissut kuvia makuuhuoneestamme juurikin sen vuoksi, että remontti ei ole sinne asti vielä ulottunut. Mutta samanlaista tyylimaailmaa makuuhuoneemme tulee edustamaan, kuin olohuoneessakin.

Verkkokauppa on selkeä ja saimme helposti tehtyä tilauksen. Sängyn toimituksen oli ilmoitettu kestävän 4-6 viikkoa, mutta todellisuudessa siinä kesti noin reilu neljä viikkoa. Sänky toimitettiin kotiin ja sen kasaaminen kävi melko helposti. Ohjeissa oli, että rungon kasaamiseen tarvitaan kaksi ihmistä, mutta koska olen supernainen, kasasin sen yksin.

Toivoimme myös, että futonpatja olisi ratkaisu selkäkipuihin ja niskavaivoihin. Ensimmäisen yön jälkeen mieheni taisi todeta, että sänky on paras ikinä omistamamme sänky ja, että futonin ostaminen on yksi parhaista ideoista ikinä.

Täytyy myöntää, että itsekin nukun futonilla hyvin. Vaikka yöni on kovin katkonaisia pienen leikki-ikäisen vuoksi, en jää enää pyörimään sänkyyn ja odottelemaan unta vaan saan välittömästi unen päästä kiinni uudelleen.

Muista lukea huomenna myös vinkit parempiin yöuniin!


*Futonista on saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan. 

lilli


You May Also Like

14 kommenttia

 1. Heippa. Tuttua asiaa. Huh tätä yöllistä rumbaa kolmen lapsen kanssa. Aamulla niskat ja kyljet kipeinä. Yksi rauhallinen yö olisi aivan ihana. Kaunis makuuhuone ja ihana futoni. Pidän kovasti tyylistäsi!! Ihanaa joulun odotusta sinulle! Terveisin Maitokahvimedian tiimi

  VastaaPoista
 2. Voi Kiitos Mira-Marie! Itsekin haaveilen yhdestä kokonaisesta yöstä ilman heräilyjä:-)
  Ihanaa joulun odotusta myös teidän koko tiimille!

  VastaaPoista
 3. Sänkyä on välillä todella vaikea löytää. Kokemusta on... Toivottavasti tämä sänky toimii teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Itsekin toivon niin. Onneksi nyt on kaikki hyvät merkit ilmassa!

   Poista
 4. Aivan ihana! Sänky näyttää niin houkuttelevalta. Ehkä meidänkin seuraava patja on futoni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora! Patja on kylä hyvä. Mies sanoo, että selkä-ja pääkivut ovat tiessään patjan myötä

   Poista
 5. Todella hauska idea ja onhan tuo upea sisustuselementti! Ja jos on vielä upea nukkuakin niin vielä parempi!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sänky oli kyllä hyvä hankinta ja rungosta pidän erityisesti.

   Poista
 6. Hyvä sänky on todella tärkeä juttu! Hienoa, että löysitte teille sopivan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Tärkein juttu. HYvä sänky ja patja vaikuttaa niin moneen asiaan!

   Poista
 7. Mua on aina houkutellut Futon juurikin ulkonäön vuoksi. Nyt sitä voisi oikeasti harkita, koska en ole koskaan aikasemmin edes tajunnu, että sillä vois olla jotain hyviäkin vaikutuksia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis todellakin! En ole vielä löytänyt mitään negatiivista sanottavaa, suosittelen lämpimästi. Pidän itse erityisesti sängynrungosta. Olen varma, että makkariremontin jälkeen istuu tilaan vielä paremmin!

   Poista
 8. Hei mitä ootte tykänneet teidän futonista? Minkä mallin valitsitte? :) Itse olen miettinyt myös patjan tilaamista tuolta futonnetistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Jenni! Ollaan tykätty tosi kovin. Itse asiassa olimme juuri kylpylälomalla ja tänään aamulla herätessä olimme molemmat mieheni kanssa sitä mieltä, että kotona olisimme nukkuneet paremmin. Eli kyllä, olemme tykänneet tosi paljon!!

   Me valitsimme Ekomat traditional-patjan. Suosittelen Futonnettia, tilaus ja toimitus meni juur niinko pittääki!

   Poista

Hei, minä pidän kommenteistasi!