Eteinen ja sen remontti(suunnitelmia)

by - tammikuuta 04, 2018

Jaahas kuulkaas, aloitin remontin. Vähän suunnitelmasta poiketen ja miehelleni kertomatta aloitin. Ihan itsekseni. Kävi nimittäin niin, että kävin joulun välipäivinä alennusmyynneissä, tulin kotiin ja aloin irroittamaan eteisestä laminaattia.

No miten perhe tähän suhtautui: Taapero taputti lautalattiaa ja sanoi "äiti ikkonut tämän", aviomies sanoi, että "jaahas jaahas hieno lattia. En kuullut yhtään, että aloit duunaamaan sitä". Ja koululainen, no hän kulkee puhelin kourassa ja pelaa pokemon Go:ta, joten tiedä onko hän huomannut vieläkään muutosta.

Lattian jälkeen pääsin lempipuuhaan, nimittäin seinien hajottamiseen. Kipsilevyt saivat kyytiä (ne ei vanhaan taloon kuulukaan) Ja ah, lasikuitutapetti lähti samalla. Lasikuitutapetti. Keksintö, joka olisi pitänyt jättää keksimättä.
Nyt seinät ovat laudalla. Ulkoseinää lukuunottamatta.  Eteisen pitkä sivu pitää rakentaa samalla, kun puretaan vanhaa ja eristää samalla leijonalevyllä. Siksi siihen en ole vielä koskenut. Lisäksi pitäisi tehdä päätöksiä mitä seinille tehdään. Mitä laitetaan tilalle vai laitetaanko mitään?

Ja katosta käydään keskustelua. Haluaisin sen maalata ja kaikki muut (=mieheni) haluaisin pitää tuollaisenaan.lilli

You May Also Like

6 kommenttia

 1. Vau mikä upea lautaseinä! Ja katon maalaaminen varmasti raikastaisi ilmettä. Hyvältä näyttää joka tapauksessa jo nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora! Niinpä, tämän vuoksi itsekin haluaisin katon maalata:-)

   Poista
 2. Moi!
  Ihan parasta tehdä silloin kun innostuu!
  Minäkin maalaisin katon, tulee valoa ja avaruutta, mut onko se lakattu? Kiiltää kuvassa siihen malliin. Voi olla kova työ hioa lakka veks..

  Seinistä jättäisin yhden puulle ja petsaisin sen ehkä kevyesti jollain, mutta osan laittaisin peittoon. Eteiseen vahva suositus jostain muusta seinäväristä kuin valkoisesta, pysyy kauniimpana.

  T. Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Milla! Katto on lakattu, mutta nykyään on onneksi sellaisia maaleja, joilla voi maalata vaikka lakatunkin puun päälle. Kalkkimaalilla kokeilin äsken kattolistaa maalata. Taidan vaan maalata katon (sen enempää kyselemättä) :-)

   Poista
 3. Täältäkin ääni katon maalaamiselle! Ja ihana lautaseinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni kommentistasi! Kattoa aloinkin jo viime viikonloppuna maalaamaan, joten sen sävy muuttuu!

   Poista

Hei, minä pidän kommenteistasi!