Huono

by - maaliskuuta 16, 2018

Ystäväni Milla kirjoitti muutama päivä sitten osuvasti ja ajatuksia herättävästi kulisseista ja somemaailmasta. Näitä samoja asioita pohtii nykypäivänä varmasti lähes kaikki ja eri sosiaalisen median käyttäjiltä vaaditaan erityistä somelukutaitoa. Monet ovat oppineet sitä kantapään kautta.
Olisihan se ihme jos mielen päälle ei kävisi instafeedia selatessa muiden lähes täydellinen elämä. Oiken filtterin kautta kuvattu nopea snapshot arjesta täydellisellä valotuksella ja asettelulla. Kyllä te tiedätte mistä puhun. Ei paljon huumorintajua kysytä, kun nostat katseesi omaan elämään ja siinä ne lapset kiljuu ja huutaa sotkun keskellä ja ruokaakin pitäisi tehdä, mutta hesen drive-in kuulostaa paremmalta vaihtoehdolta. Kaikilla muilla tuntuu olevan ylimääräisiä tunteja vuorokaudessa.Sitten tulee se päivä, kun kerron ystävälleni, että nyt on vähän vaikeaa ja hankalaa. Silloin saan vastauksen, että "Ei susta oo saanu yhtään sellaista kuvaa" Ja tottahan se on. Sosiaaliseen mediaan on vaikea kirjoittaa omista epävarmuuksistaan, ongelmistaan tai murheistaan. Lähes kaikki tuntemani ihmiset haluavat pitää kanavansa hyvän mielen paikkoina, vaikka ne ääripään asiat ovat yhtä lailla elämää.


Sitten on niitä ihmisiä, ketkä laittavat silloin viestin, kun sosiaalisen median kanavat hiljenevät. Varovasti he kysyvät, vaikka tietävät jo vastauksen. "Onkohan kaikki hyvin, kun susta ei oo kuulunu mitään?" Usein silloin elämässä kolisee ja tapahtuu. Silloin tulee helposti rajattua elämä pois näkyvistä.

Se on se hetki, jolloin on helppo ahdistua kaikesta näkemästään. Se on se hetki, kun on huono myös kaikessa. Se on se hetki, kun alkaa vertailemaan itseään muihin ja omaa tekemistään muiden tekemisiin. Se on se hetki, kun on kaikkein heikoimmillaan ja kaikkein huonoin kaikessa.Mikä auttaa ahdistukseen?

Jos mahdollista, pidä sometauko (tällaisina hetkinä katselen vain ig-stoorit. En feedejä lainkaan)

Ajattele itsestäsi lempeästi. (Ei ole ärkevää keskittyä omiin virheisiin tai arvostaa itseään niiden perusteella)

Ole armollinen (pitäisi blogata, pitäisi postata, pitäisi rempata, pitäisi siivota kuvia varten. Olen aloittant kahden viikon aikana lukemattomat kerrat kirjoittamaan. En päässyt kahta riviä pidemmälle, joten lopetin. Päätin, että pistän koneen kiinni ja jatkan kun voimavarat on olemassa)Elämä ei ole instassa tai blogissa. Se tapahtuu nyt. Juuri tällä hetkellä! Jos jaksoit lukea loppuun asti, niin toivotan hyvää perjantaita ja kivaa viikonloppua! Kommenttilaari on vapaa keskustelulle!

You May Also Like

8 kommenttia

 1. Aivan upeasti kirjoitettu ja kuvattu niitä tunteita! <3

  VastaaPoista
 2. Kivasti kirjoitettu! Some on parhaimmillaan ihana. Pahimmillaan suuri kupla. Harvan arki on pelkkää glitteriä ja yksisarvisia. Terkut vaan täältä suorastaan megalomaanisen sotkun keskeltä. Huomenna tulee vieraita ja ei oo ees visiota tarjoiluista ja rahatkin aika tiukilla. Ehkä me syödään porukalla kaurapuuroo sotkun keskellä.. 😅 No ehkä nyt ei sentään. Mut tää nyt on vaan sitä realismia. Keittiön pöydällä on just sen kokoinen kolo, et siihen saa instagram-kelpoisen asetelman. Ehkä sillä saa harhautettua itsensäkin kuvittelemaan, et se on se koko kuva. Tarpeeksi tiukka rajaus vaan, ni hyvältä näyttää... 😅

  VastaaPoista
 3. Käytän minimaalisen vähän instaa, mutta blogeja on tullut viime aikoina selailtua enemmän. Löysin nyt ensimmäistä kertaa tännekin. Täydellinen kiiltokuva on toki omalla tavallaan harmonista, mutta kyllä sitä itse ainakin kaipaa ja kiinnostuu nimenomaan täällä somessakin oikeasta elämänmausta. Tämä on varmasti myös ikäkysymys :)

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Jotenkin tuntuu että on helpompaa vetää raja siihen ettei somessa jaa bloggaamisesta huolimatta mitään kovin henkilökohtaista ja tykkään itsekin seurata ns. hyvän mielen juttuja. Välillä tulee kuitenkin tunne että haluaisi jakaa enemmän, mutta ehkä se hieman jännittää kun on vaikea tietää missä kulkee hyvä raja.

  VastaaPoista
 5. Minullakin on Facebook-ystäviä, joista olen jo oppinut, että silloin kun on hiljaista päivitysrintamalla niin elämä on vähän haastavampaa. Aika harva mitään vaikeita juttuja jakaa somessa.

  VastaaPoista
 6. Tämä teksti osui ja upposi! Niin hyvin kirjoitit auki fiiliksiä, joita myös itselläni ajoittain on.

  Kun some ahdistaa, laitan kaikki kiinni, ja katson Netflixistä hömppää tai kuuntelen äänikirjaa. Ja ne toimii tosi hyvin. Aina, kun huomaan olevani liian kiinni kännykässä, laitan sen pois, ja keskityn olemaan läsnä hetkessä.

  VastaaPoista
 7. Näiden asioiden äärellä meistä varmaan jokainen on joskus, hyvin kirjoitettu! Some-maailma näyttää vaan pintariipaisun siitä, mitä kukin elämästään haluaa jakaa, eli pinnan alla voi oikeasti olla jotain ihan muuta.

  VastaaPoista

Hei, minä pidän kommenteistasi!