5 asiaa, jotka yllättivät ensimmäisen vuoden aikana rintamamiestalossa

by - heinäkuuta 14, 2018
Olemme asuneet talossamme nyt reilun vuoden. Mutta mitkä asiat tulivat yllätyksenä?

1. Olen yllättynyt siinä, miten paljon edullisempaa on asua omakotitalossa kuin taloyhtiössä. Pelkästään vesimaksut ovat ovat moninkertaisesti vähemmän. Vedenkäyttöön on kiinnitetty enemmän huomiota omassa kodissa asuessa, kuin osakkeessa.

2. Luulin, että vanha purutäytteinen talo olisi kylmempi talvella, mutta saimme pönttöuunin avulla lämpöä aika paljon lisää ja selvisimme ensimmäisen talven yli melko kivuttomasti. Kesällä taas on kuuma, mutta kellarissa on viileää.

3. Luulin, että remontoiminen olisi kuin lastenleikkiä muun elämän ohessa. Laskeskelin viime kesänä, että ensimmäisen vuoden aikana olemme remontoineet koko keskikerroksen. Toisin kävi. Olohuoneen lisäksi surullisen kuuluisa eteinen on edelleen kesken. Eihän vanha talo koko elämä ole, mutta onkohan tämä remontti ikinä valmis?

4. Yllätyin siitä, että muutettuamme taloon aloin stressaamaan kamalasti asioista, joihin en pystynyt vaikuttamaan. Kuljin suurennuslasin ja taskulampun kanssa ja yritin etsiä asioita, jotka on talossa vialla. Revin seiniä ja listoja ja lattioita, joita voisin kurkata niiden taakse. Kaikki omituiset äänet olivat putkivuotoja tai kuolemankelloja. Nyt ensimmäisen vuoden jälkeen olen rauhoittunut näiden suhteen.

5. Olen yllättynyt siitä, miten suojaisa vanha puutarha on, vaikka elämme melko tiheään asutulla omakotitaloalueella ja kiinteistöjen tontit ovat pieniä, olemme aika omissa oloissamme suojaisilla tonteilla. Kerrostalossa oli enemmän yhteisöllisyyttä.

lilli

You May Also Like

0 kommenttia

Hei, minä pidän kommenteistasi!