Luontopolku Pamprinniemi Pyhämaassa

by - syyskuuta 04, 2018

Luontopolkuja taivaltaneena olin positiivisen yllättynyt kierrettyäni Pyhämaan luontopolun. Pamprinniemi on rakentamatonta ja suojeltua Natura-aluetta, joka on seurakunnan omistuksessa, joten sen varrella oli raamattuaiheisia tauluja. Pituudeltaan polku on n. 4,5km, joten se on melko passeli lapsillekin taivaltaa

Maasto muuttui polun edetessä paljon ja paikoin piti varovaisestikin kävellä. Luontopolusta noin puolet on ryteikköstä, rauhallista metsää ja toinen puoli kaunista merimaisemaa. Aiemmin olen reitin kävellyt seurueessa, jossa oli 3 eskari-ikäistä ja 1 koululainen. Itselläni oli meidän nuorimmainen kantoliinassa ja nyt käveltyämme esikoisen kanssa sama reitti, mietin mitä ihmettä olen ajatellut, kun olen puolivuotiaan kanssa polun kulkenut. Maasto on nimittäin paikka paikoin hankala kulkea. Tälläkin kertaa kuljimme reitin ilman eväitä ja päätin, että seuraavalla kerralla täytyy keittää kahvit retkikeittimellä ja lapsille varata myös syötävää!

Tälle luontopolule varmaan matkustaisin kauempaakin luonnon vuoksi. Pyhämaassa meri on läsnä ja toki siellä on muitakin vierailun arvoisia paikkoja, kuten esimerkiksi Uhrikirkko, joka on harvoja säilyneitä puukirkkoja 1600-luvulta. Pyhämaa ja Pamprinniemi sijaitsevat noin reilun tunnin ajomatkan päässä Turusta Raumalle päin.

lilli

You May Also Like

8 kommenttia

 1. Mahtava portti satumaahan. Ihania kuvia. Tuolla olis kiva joskus käydä. -Katta /Arki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä se tuntuu, satumaalta! Meri on kyllä rauhoittava elementti

   Poista
 2. Oi onpa kaunista! Teillä on ollut mukavan oloinen retki ja niin kauniita kuvia. Melkein pääsi mukaan itsekin!..

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa mielenkiintoiselta luontopolulta. Kauniita kuvia. Ja eväät kannattaa ottaa mukaan :)
  Me harrastamme veneilyä (paitsi tänä kesänä, kun rempattiin mökkiä). Ja eri saarilla käymme aina luontopoluilla. Yleensä ne ovat hienoja polkuja.
  Mukavaa tulevaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaret on ihania! Rakastan olla saaressa :-) Kiitos ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Aivan ihastuttavia kuvia ja todella mielenkiintoinen luontopolku.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Hei, minä pidän kommenteistasi!