Savimaali, maali joka hengittää kanssasi

by - syyskuuta 22, 2018
*kaupallinen yhteistyö Suomen luonnonmaalien kanssaYritämme remontoida taloamme hengittävillä ja luonnollisilla materiaaleilla niiltä osin, kun se on vain mahdollista. Vanhan säilyttäminen ja ekologisuus ovat tärkeitä arvoja, joita yritämme pitää mukana tässä projektissa, jota myös kodiksi kutsumme. Aikaisemmin olen kertonut teille olohuoneemme remontista ja materiaaleista täällä ja nyt on vuoro kertoa mitä rintamamiestalomme eteisessä on tapahtunut. 

Olen luvannut jo tovin kirjoitella savimaalista, joka valittiin eteiseemme nimenomaan raakalautaseiniin. Päätimme jättää sisäseinät raakalaudalle ja mietimme pitkään sopoivaa materiaalia siihen. Aluksi suunnitelmissamme oli vetää laudat saunavahalla mustaksi, mutta tutkittuamme asiaa selvisi, että saunavaha ei olekaan niin hengittävä mitä luulimme.  No koska, periaatteena on ollut  löytää parempia vaihtoehtoja ja erilaisia materiaaleja, päädyimme Suomen luonnonmaalien savimaaliin.

Savimaali on täysin hengittävä ja 100% luonnonmateriaalista valmistettu himmeä maali, joka ei sisällä kemiallisia aineita. Maalin toimitus kävi nopeasti (toisin, kun seinien maalaus), mutta ensimmäinen kerros osoitti, että lopputulos ei ollut riittävän tumma. Otin yhteyttä Suomen luonnonmaaleihin ja heidän asiantunteva ja nopea henkilökunta lähetti toisen maalin, jossa oli enemmän pigmenttiä. Musta väri on hankala luonnonmaalissa nimenomaan pigmentin vuoksi. Nyt sävy on riittävän tumma ja ilta-aikaan vielä tummempi tottakai.

Maali toimitetaan pakkauksessa, johon lisätään vesi. Tämän jälkeen maali tulee sekoittaa hyvin, jotta seos ja maalausjälkikin on tasaista. Maalaaminen oli miellyttävää, sillä maali ei haise juuri millekään muulle kuin savelle. Tämän vuoksi maalaaminen ei aiheuttanut lapsiperheessä kummallisempia ponnisteluja. Lapset katsoivat toisessa huoneessa piirrettyjä, kun maalasin seiniä. Maali oli myös kosketuskuiva melko nopeasti maalaamisen jälkeen, joten pojat eivät ehtineet sotkea itseään maaliin juostessaan eteisen läpi.

Tällä hetkellä lattian maalaus on kesken ja alamme miettiä listoja sekä rappusiin siirtymistä.  Lisää kuvia tulossa myöhemmin, viimeistään kun saan hyllyä seinään ja mattoa lattiaan joten huomenna kannattaa pysyä linjoilla! Tässä pieni maistiainen lopputuloksesta.

Mitä mieltä olet sävystä ja onko savimaali sinulle entuudestaan tuttu?

lilli


You May Also Like

8 kommenttia

 1. Savimaali on tuotteena tuttu mutta itse en ole sitä käyttänyt.
  Teillä on kaunis vanha hirsitalo joten tämä on juuri oikea materiaali taloon.
  Talon hengittävyys säilyy eikä tule sisäilmaongelmia. Kauniita sävyjä seinissänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon kauniista sanoistasi. Hengittävyys on meille tärkeää!

   Poista
 2. Olen lukenut savimaalista lukuisia kertoja, mutta kokemusta ei ole. Ihanan näköinen talo teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Savimaali oli mukava uusi tuttavuus enkä voi muuta kuin suositella.

   Poista
 3. En ole aikaisemmin kuullut savimaalista. Loputulos näyttää hyvältä!

  VastaaPoista

Hei, minä pidän kommenteistasi!