Hyvää korvapuustipäivää!

lokakuuta 04, 2018


Alla ohje kahden vuoden takaa, hyvää pullapäivää kaikille!







Patapuustin ohje:
4dl maitoa
40g hiivaa
1 1/2dl sokeria
1rkl kardemummaa
1tl suolaa
10-11dl vehnäjauhoja
100g huoneenlämpöistä voita

täyte
100g huoneenlämpöistä voita
1/2dl sokeria
1rkl kanelia

lisäksi
(1muna)
50g suklaata tai sokerikuorrutetta

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Lisää sokeri kardemumma ja suola

Vaivaa suurin osa jauhoista taikinaan. Lisää pehmeä voi. Lisää vielä lopt jauhot. Taikina saa jääsä vähän tavallista pehmeämmäksi. Vaivaa taikina kimmoisaksi.

Peitä kulho liinalla. Anna taikinan nousta noin 45 min., kunnes se on kaksinkertainen. Taikinan noustessa laita pata lämpenemään uuniin. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kumoa taikina leivonta-alustalle, jonka olet jauhottanut reilusti. Vaibaa taikinaa hetki ja venyttele se levyksi. Levitä puolet voista, sokerista ja kanelista taikinalevyn päälle. Taita taikinalevy kahtia ja sitten nelinkerooin. Venyttele, täytä ja taittele uudelleen. Muotoile taikina isoksi palloksi.

Ota kuuma pata uunista. Nosta pulla pataan saumapuoli alaspäin. Voitele pinta halutessasi munalla. Paista pullaa noimn 50min kansi päällä , kunnes se on kauniin ruskea ja kpsä.

Anna pulla jäähtyä hetki ja kumoa se sitten varovasti ritilälle jäähtymään. Valuta koristeeksi sokerikuorrutetta tai sulatettua suklaata.


lilli

You Might Also Like

0 kommenttia

Hei, minä pidän kommenteistasi!

Popular Posts