Vanhan talon ongelmat

by - elokuuta 24, 2019On ollut mielenkiintoista huomata miten omat ennakko-odotukset ja todellisuus ovat kohdanneet toisensa yllättävälläkin tavalla todellisessa elämässä. En tiedä pystytyykö vanhan talon asukkaat samaistumaan tai löytämään pintaa siitä, miten ajatusmaailma on muuttuneet oikeastaan ihan kaikessa asumiseen liittyvissä asioissa.

Pystyn samaistumaan hyvin turhautumiseen, joka on läsnä instagramia selatessa. Kun silmiin osuu ainoastaan muiden tehokkuus, stailatut pienet kauniit yksityiskohdat ja nopean remontoinnin tulokset, on vaikea olla itselle armollinen. Kun ajatukset vilisevät päässä, miksi mä en saa aikaiseksi noin paljon? Silloin jää kaiken sen suorittamisen paineen alle eikä oikeastaan tiedä enää mistä edes aloittaa. Sitten kuuluu se ääni sieltä omasta päästä, "Tää on se mitä halusit ja mitä tilasit"

Alla muutama ajatus ennakko-odotuksista ja todellisuudesta vähän kärjistettynä. Ja sitten se herääminen siihen, että rintamamiestalo on elämäntapa ja tämä ei tule koskaan olemaan valmis, kunhan olisi kaide rappusissa ja työkalut poissa silmistä.


Ennakko-odotus:
Ajattelin, että kun asumme omassa talossa, on ihanaa rempata taloa pikku hiljaa ja ei sillä väliä missä aikataulussa, kun ainakin sitten olemme lopullisessa määränpäässä eikä tarvitse tilapäisessä asumismuodossa. Tarkoitan siis sitä, että ei ole kiire saada kotia kuntoon kiireellä. Vaan mulla on loppuelämä aikaa saada tästä juuri sellainen kun haluan.

Todellisuus:
Kisäväsymys. Kaikki paikat on rempallaan. Tavaroilla ei ole omaa paikkaa. Joka puolella on viimeistelemätöntä ja revittyä pintaa. Sosiaalisen median kuvavirta ahdistaa. Kaikkien vanhojen talojen kauniit ja harmoniset kuvat ahdistaa. En tiedä millä värillä maalaan seinät, listat koska en pysty luottamaan omaan makuuni tai näkemyksiini. Tai niissä jutuissa, mitä en itse osaa, tarvitaan ulkopuolista apua ja on vaikea löytää tekijää.

Ennakko-odotus:
Ihanaa, kun ollaan omassa talossa niin voidaan kutsua kylään ihania ystäviä ja perhettä.

Todellisuus:
Kaikki kysyy, että mitä olette remppailleet, mitä olette tehneet? "No ei täällä ole taphtunut mitään viiteen kuukauteen" Ahdistaa, kun hommat ei etene enkä osaa pyytää ketään kylään sen takia, että täällä on kaikki rempallaan, sotkussa ja sekaisin.

Ennakko-odotus:
Vanhhoissa taloissa on niin ihanan tunnelmallista ja aina tekemistä. Mutta ei se haittaa, niitä sitten vaan korjataan pikkuhiljaa.

Todellisuus:
"Mikäköhän ääni toi oli?" "Vuotaako ränni?" "Miksiköhän toi kuisti vajoaa koko ajan?" "Nouseekohan tuolta kellarista kosteus rakenteisiin?" "Noniin, meniköhän maalämpökone rikki?" Pystyykö kukaan samaistumaan näihin ajatuksiin?

lilli

You May Also Like

12 kommenttia

 1. On todella vaikea samaistua kun en suostu omaa taloa hankkimaan mutta kun on seurannut oman kaverin remppaa, niin heillä mentiin aika järjestyksessä, kohta kerrallaan ja muutoin elelivät asunnossa ihan normaalisti. Ainoa hetki kun oli pakko olla poissa oli kun tehtiin vessoja ja keittiötä, vain sen verran kun putkia ja muita asenneltiin. Olivat meillä asumassa.

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihailen kyllä tehokkuutta, jolla remontteja monet tekee! :-)

   Poista
 2. Pystyn samaistumaan nimimerkillä kaksi vanhaa taloa rempannut! ensimmäisen remontoimme itse ja siihen meni vuosia. Kun sitten muutimme ja taas ostimme vanhan talon nin sen remontin teetimme ulkopuolisilla ja meille jäi loppujutut. No näitä loppujuttuja remontoimme edelleen. Olemme asuneet nykyisessä talossa 13 vuotta.

  Mutta vanhassa talossa on vain se tunnelma niin toinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huih! Kaksi vanhaa taloa kuulostaa jo aikamoiselta urakalta! :-D

   Poista
 3. tsemppiä remonttielämään! :) postaus oli kyllä hauskasti kirjoitettu :D me ollaan aina asuttu vuokralla, parissa kohteessa maalattu tai laitettu tapettia, mutta sen kummempaa kokemusta ei ole. Saa nähdä tuleeko oma talo vielä omallekin haavelistalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Elämä yllättää joskus haaveiden puolesta :)

   Poista
 4. Tsemppiä! Mulle kävis varmaan just noin jos yhtään pitäis raukoa rempassa :D Pakko tehä kerralla kuntoon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on ja joskus elämä pakottaa pitää taukoja -kaikesta

   Poista
 5. Vanhat talot on ihania mutta niissä on paljon tekemistä. Vanhemmat tekee lapsuudenkodissani joka vuosi jotain remppaa, tänä vuonna vuorossa talon oikaiseminen. Voin kuvitella että turhauttaa katsella muiden valmiita kuvia kun itsellään on kaikki kesken. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näinhän se on. Ja somekulttuuri tuo kyllä kotihäpeää. Vaikkei siihen syytä olisikaan.

   Poista
 6. Kaveripariskunta osti myös vanhan talon ja samaa he miettivät, ettei tule koskaan olemaan valmis. Talon oikaisu pitäisi heidän esimerkiksi ensimmäisenä tehdä. Mutta kyllä he vanhasta talosta haaveilivat pitkään. https://www.kuretek.com

  VastaaPoista

Hei, minä pidän kommenteistasi!