Komeron ovet ja maalisävymietteitä

by - lokakuuta 31, 2017
Olohuoneen komeron ovien värin suhteen on pidetty mietintämyssyä päässä jo kesästä asti. Olen miettinyt mustan ja valkoisen värin lisäksi myös samaa harmaata sävyä, jolla lattia on maalattu. Lisäksi utuista keltaista ja ja minttua.

En ole tätä vielä ääneen sanonut kenellekään, mutta sävypäätös on senkin vuoksi vaikea, koska hyvin todennäköisesti samalla sävyllä tullaan maalaamaan vanhat keittiön kaapit, kun niiden entisöinnin aika tulee. (Tämä oli uusi tietoisku myös aviomiehelleni, joten terveisiä sinne jos satut tämän lukemaan)  Keittiön laatikosto on joskus muinoin ollut keltainen, joten se ei todellakaan ole huono vaihtoehto. (Maalikerroksista päätellen, kaapit ovat olleet myös ruskeat ja harmaat sekä vaalean beigen väriset)

Valkoinen ja musta on viime pohdintojen jälkeen karsiutunut pois, joten lopullisina vaihtoehtoina taitaa olla harmaa tai keltainen. Harmaata maalia löytyy valmiiksi jo kellarista, mutta mikäli päädymme keltaiseen, pitäisi sävy lyödä lukkoon ja käydä ostamassa maali. Mikäli päädymme keltaiseen, olen ihastunut Farrow&Balliin sävyyn Dayroom Yellow.

Komeron ovien maalikerroksien poistamisessa olen käyttänyt apuna kuumailmapuhalinta ja täytyy sanoa, että laitteelle tulee olemaan käyttöä tulevaisuudessakin. Olen aiemmin poistanut vanhoja maalikerroksia hiomalla ja not anymore. Lämmin suositus kuumailmapuhaltimelle kaikille teille, jotka askartelette vanhojen huonekalujen kanssa.


Kuva Farrow&Ballin kotisivuilta lainattuMitäs mieltä olet suunnitelmistani?


You May Also Like

2 kommenttia

 1. Hei!

  Keltainen, ainakin mielikuvana tuntuu iloiselta ja lempeältä väriltä. Tuntuu hyvältä idealta myös toistaa väriä jossain muodossa muuallakin. Ja ainakin keittiön osalta olisi varmasti aivan ihana kaappien väri. Varmasti sopii myös komeroihin. Harmaa on turvallinen, mutta onko se enemmän huono kuin hyvä puoli, loppupeleissä? Riskin ottaminen usein kannattaa, itse voin sanoa et varman päälle pelaaminen on toisinaan jäänyt vähän harmittamaan. Vaikka ette varmasti kaapistoja kokoajan ole maalaamassa kun työtä riittää muuallakin, niin maalia se kuitenkin vain on..

  Eikös sitä keltaista suunniteltu myös eteisen lamppuun, miten siinä kävi muuten? Minkä värinen tuli, vai onko vielä harkinnassa?

  Milla

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Milla! Olen samaa mieltä, keltainen on iloinen ja lempeä väri ja lisäksi sopii hyvin tämän aikakauden taloon. Ehkä päädymme testipurkkiin ja katsomme sävyä tarkemmin kotona ja kotivalossa.

  Eteiseen piti tulla Muton Myy-valaisin, mutta tilaan täytyy hankkia plafondi, koska miehelläni on sen verran pituutta, että hän löisi siihen päänsä koko ajan :-( Vielä emme ole löytäneet valaisinta, joten kaikki vinkit otetaan auliisti vastaan!

  VastaaPoista

Hei, minä pidän kommenteistasi!