Parempi ihminen 2018 - Juotava savi

by - tammikuuta 02, 2018
Nyt tammikuussa kirjoitan muutaman vinkin siihen, miten omaa hyvinvointia pystyy parantamaan. Tammikuu on loistava aika siihen, koska ruudun takana on ehkä moni muukin ihminen, joka etsii keinoja oman elämänlaadun ja hyvinvoinnin parantamiseen.

Vaikka hyvinvointi lähtee itsestään, niistä elämän peruspilareista: terveellinen ruokavalio, riittävä uni ja lepo sekä liikunta, ei ylimääräisistä apukeinoista ole useinkaan haittaa. Monesti pieni hifistely voi tuoda terveellisempään lifestyleen paljon lisää. Yksi tällaisista hifistelykeinoista on aktivoitu vihreä savi. Tätä olen testaillut pimeimmän marraskuun sekä joulukuun ajan ja tämä herätti mielenkiintoa teissä instastoorin puolella.  Oman Argital-saven ostin Ruohonjuuresta ja samalla muutama hyvä ystävänikin sellaiset osti.

Savi nautitaan aamuisin siten, että teelusikallinen savea seoitetaan lasilliseen kylmää vettä. Tämän jälkeen sen annetaan olla viisi muinuuttia, jonka jälkeen vesiosa nautitaan. Saviosaa ei juoda. Alkuun kannattaa aloittaa pienemmällä annoksella, sillä savi saattaa alussa aiheuttaa väsymystä tai pahoinvointia. Minulla oli aloittaessa väsymystä, mutta se meni muutamassa päivässä ohi.

Aktivoitu savi tukee tutkitusti ruoansulatusta, vähentää ruoansulatuskanavan ärsytystä ja tasapainottaa vatsaa. Sen vuoksi käyttö saattaa vähentää vatsan turvotusta ja olo on muutenkin tasapainoinen.

Ystäväni nosti esille vatsan rauhoittumisen lisäksi muita hyötyjä. Hänen mielestään mieli on kirkkaampi ja olo iloisempi, mutta saven kerrotaan auttavan myös väsymykseen sekö masennukseen.

Oletko kokeillut savea ja millaisia hyötyjä havaitsit?

lilli

You May Also Like

10 kommenttia

 1. Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta! Ootko huomannut jotain selkeää vaikutusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkein vaikutus on ollut vatsan turvotuksen väheneminen. Selkeästi savi auttaa siihen.

   Poista
 2. ohho! Empä olis koskaan uskonut, että tällainenkin juoma voi tehdä ihmeitä! :D Ei olis käynyt mielessäkään, ennen tätä kirjoitusta. Tosin kyllä mä uskon, että se varmasti toimii. :)

  www.hennam.fi

  VastaaPoista
 3. Olen joskus kuullut tästä, mutta nyt vasta kiinnostuin.. Pitääkin tutustua! :)

  VastaaPoista
 4. Minä olen vähän kurkkuani myöten täynnä näitä "uuden elämän aloittaminen" uuden vuoden lupauksia, joita media suoltaa. En ole kokeillut savivettä, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta, jos sillä on vaikutusta mieleenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Minusta on ihanaa, että ihmiset kiinnostuvat hyvinvoinnistaan vaikka se olisikin aina tammikuussa :-D

   Poista
 5. Enpä ole koskaan kuullut saven terveysvaikutuksista, jännää :D! Hyvää loppuviikkoa sinne :)

  VastaaPoista

Hei, minä pidän kommenteistasi!