Pataleipä

by - helmikuuta 25, 2018


Nyt kun olen nukkunut viikonlopun hyvin ja oikeasti levännyt, olen huomannut miten väsynyt olinkaan viime viikolla. Koulupäivät ja matkustaminen olivatkin rankempia kuin olin kuvitellut. Tosin olen varma, että tulevaisuudessa koulupäivät ei ole niin rankkoja, sillä työpaikan vaihtaminen oli melko lailla samaan aikaan kuin koulun ensimmäiset lähipäivät.


Koulujuttuja en ole oikeastaan ehtinyt vielä tekemään yhtään. Jostain pitäisi myös osata ottaa aikaa niihin tehtäviin ja muihin harjoituksiin, jota olisi hyvä treenailla. Eilen aloitin kuitenkin duunaamaan eteistä, sillä se on ollut jo pitkään kesken. Eli päivä meni maalauspuuhissa ja illalla päätimme koululaisen kanssa tehdä pataleipätaikinan, sillä eihän mikään muu ole parempaa sunnuntaiaamuna, kuin itsetehty leipä!


Koululainen sekoitti ainekset ja illan mittaan yhdessä seurattiin miten ja miksi leipätaikina nousi. Tänä aamuna itse hoidin paistamisen ja koululainen odotti nälkäisenä vieressä. Onneksi viimein saimme palkinnon, the leivän ja mutsi aamukahvinsa!


(Pataleipä on tehty Makulehden ohjetta mukaillen. Osa vehnäjauhoista on korvattu ruisjauhoilla ja päälle on laitettu lasten mieliksi siemeniä)


Mahtavinta sunnuntaita!


lilli

You May Also Like

0 kommenttia

Hei, minä pidän kommenteistasi!