Cold Brew -Kylmäuutettu kahvi

by - toukokuuta 12, 2018 
Nyt kun ilmat ovat olleet kesäiset, huomaan kahvinkulutuksen muuttuneen. Kuuman kahvin sijaan usein tekisi mieli kylmää juotavaa, mieluiten kylmää kahvijuotavaa.

Muutama kesä sitten valmistin kylmäuutettua kahvia, joita laitoin jääpalamuotteihin ja niistä sai helposti valmistettua kylmän kahvijuoman.  Kahvin uuttaminen käy helposti. Itse teen aina pienen erän, josta tulee muutama desi uutetta eli tiivistettä. Uute säilyy pullotettuna pari viikkoa jääkaapissa ja toki pakkasessa pidempään.

Näin teet:

4dl vettä
1dl kahvinpuruja

sekoitetaan ja annetaan uuttua kylmässä vähintään kahdeksan tuntia.  Kahvi kannattaa siivilöidä harsokankaan tai suodatinpussin avulla.

Kahvista tulee tiivistettä eli kylmän kahvijuoman valmistat sekoittamalla yhden osan kahvia ja kaksi osaa nestettä. Neste voi olla maitoa, kauramaitoa, kookosmaitoa. Kahvia voi maustaa hyvällä siirapilla, sokerilla, MCT-öljyllä, you name it! Jopa raakakaakaojauhe tai nibsit voisi olla hyvä lisä kahvin. Ja kahvi toki näyttää hyvältä jos maidon vaahdottaa. Vaahdottaminen onnistuu myös blenderissä!

Oletko kokeillut valmistaa cold brew-kahvia itse?

lilli

You May Also Like

2 kommenttia

  1. En koskaan ole ollut jääkahvien erityinen ystävä, mutta tätä voisi kyllä kokeilla kotona. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. oleppa hyvä. Muistelisin, että maistelit silloin pari vuotta sitten jääkahvia meillä?

    VastaaPoista

Hei, minä pidän kommenteistasi!