Itsetehty Tahini / Homemade tahini
Tuorepuurorakkautta ja itsetehty tahini
Instastoryn puolella minua seuraavat eivät ole voineet välttyä tuorepuurorakkaudelta, joka on nostanut taas päätään. Ilmeisesti tämä herkku taitaa olla sellainen, joka maistuu aina keväisin ja kesäisin. Tuorepuurosta voit lukea myös tästä postauksesta. Tein eilen tahinia eli seesaminsiemenistä ja öljystä blendattua tahnaa, jota voi käyttää esimerkiksi pähkinävoilevitteen tapaan. Maistuu muuten mielettömän hyvältä banaanin kanssa! Tahini on tunnettu hummuksen raaka-aineena ja käytetään Lähi-idän ruoissa. Tahini avulla aamupalani nousi aivan uudelle levelille.Tuorepuuro resepti
40g kaurahiutaleita
1rkl chia-siemeniä
nestettä (itse käytin vettä)
Tuorepuuron pidin tekeytymässä jääkaapissa yön yli.
Tahini resepti
250g seesaminsiemeniäöljyä
ripaus suolaa
Tähän määrään laitoin ensin kaksi ruokalusikallista öljyä, mutta lisäsin sitä blendatessa silmämääräisesti. Tahnan koostumus muuttuu juoksevammaksi mitä enemmän öljyä lisää, joten oman maun mukaan.
Käytätkö tahinia ja jos vastasit kyllä niin minkä kanssa sitä syöt?
lilli
8 kommenttia
Kiitos tahiniohjeesta! Sitä olen halunnut testatakin. Myös nuo tuorepuurot pitäisi ottaa haltuun vuosien tauon jälkeen. Näitä tein paljon lapsille vauvana. -Katta /Arki(paska)ruokaa
VastaaPoistaOle hyvä:-) Tuorepuurot on niin herkullisia!
PoistaTuotepuuro on ollut itselläkin mielessä, mutta jostain syystä se vain sitten jäänyt tekemättä.. Voisi huomiseksi aamiaiseksi vihdoinkin yrittää muistaa :)
VastaaPoistaKokeilitko?
PoistaTuorepuuroja suositellaan mullekin koko ajan, mutta jotenkin jätän ne aina vaan tekemättä. En ymmärrä miksi :D
VastaaPoistahanna
www.hannamariav.com
Tietty niiden valmistaminen vaatii aina sen vaivan, kun ne pitää etukäteen tehdä.
PoistaTuotepuurot ovat täälläkin tuttua mutta tahini on minulle uusi tuttavuus!
VastaaPoistaTahini on niin hyvää!
PoistaHei, minä pidän kommenteistasi!