Sorrin Puutarha - Vierailu Turun Maariassa

by - heinäkuuta 21, 2018Viikko sitten saimme mahdollisuuden päästä tutustumaan Sorrin Puutarhaan muiden Varpubloggaajien kanssa. Itse olin niin innoissani tästä, että halusin osallistua murtuneesta jalasta ja kepeistä huolimatta. Kulkeminen onneksi alkoi olla jo helpompaa, vaikka hellepäivä ja iso kamera sekä kävelykepit eivät olleetkaan se kaikkein helpoin yhdistelmä!

Oli mahtavaa päästä kuulemaan Sorrin Puutarhan ekologisista arvoista ja kuinka Sorrin salaatit kasvavat luonnonmukaisessa mullassa ilman torjunta-aineita nauttien luonnollisesta Suomen valosta. Sorrin Puutarhan salaattien kasvuaika ulottuu huhtikuusta lokakuuhun, sillä he eivät lämmitä kasvihuoneita vaan viljelevät Suomen ilmaston mukaisesti.

Kiersimme puutarhaaa tutustuen kasvihuoneisiin ja tuoksu yrttien keskellä oli huumaava! Saimmekin valita yrtin mukaan kotiinviemiseksi ja valitsin basilikan omaan keittiön yrttipuutarhaani. Lisäksi pääsimme tutustumaan myös tehtaaseen, jossa salaatit pestään ja pakataan valmiiksi. Salaatteja valmistetaan vain tilausten mukaan, jolloin hävikkiä ei synny lainkaan.

Meillä syödään paljon salaattia kotona ja Sorrin puutarhalla vierailun jälkeen on ostoskärryyn vaikoitunut Sorrin salaatti, koska ekologisuus ja Puutarhan arvot ovat niin lähellä omia arvoja. Tuntuu, että Sorrin salaatti on onnellista salaattia ja lisäksi helppo tapa saada salaatti pöytään, koska se on valmiiksi pesty ja valmis tarjottavaksi.

Vierailusta sain myös paljon uusia ideoita salaatteihin sekä lehtikaalin käyttöön. Ja näihin ideoihin tulen palaamaan vielä myöhemmin ja tulen jakamaan niitä myös täällä blogin puolella!


Kiitos Sorrin Puutarha!

Kannattaa ehdottomasti tutustua myös Suu Salaatille-blogiin ja sen ihaniin resepteihin!

lilli

You May Also Like

10 kommenttia

 1. Varmasti mielenkiintoinen ja informatiivinen käynti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! ja ehdottomasti kannattaa tutustua Sorrin omiin sivuihin myös. www.sorri.fi

   Poista
 2. Erittäin mielenkiintoinen reissu teillä takana :)

  VastaaPoista
 3. Olen joskus vuosi sitten käynyt isoilla kasvihuoneilla mutta kiinnostaisi kyllä mennä uudelleen. Ekologisuus, vastuullisuus ja ympäristöarvot ovat itselleni tärkeitä ja niistä kuulisi mielellään enemmänkin. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti tutustua Sorrin sivuihin www.sorri.fi

   Poista
 4. Kiinnostava vierailu varmasti! :) Tuollaisista vierailusta saa varmasti uutta näkökulmaa salaattien ja yrttien käyttöön! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Paljon tuli inspiraatiota juuri lehtikaalin käyttöön. Kannattaa tsekata salaatti-inspiraatiota www.suusalaatille.fi

   Poista
 5. Voin vain kuvitella tuoksun! Olen tänä kesänä yrittänyt kasvattaa salaattia (puput söivät). Basilikan kanssa on sujunut paremmin. Olen kaipaillut suomalaista ruukkusalaattia, juuri tuollaista kuin kuvissa. Meidän kaupassa myytävät salaatit näyttävät ihan erilaisilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kasvatettiin viime kesänä omaa salaattia myös. Tämän kevään ja kesän kiireiden vuoksi kasvatus jäi. Pistän kaikki paukut ensi vuoteen sitten. :-)

   Poista

Hei, minä pidän kommenteistasi!