Ayurveda

by - lokakuuta 09, 2019

*kaupallinen yhteistyö Ekokosmetologi Karoliina K. kanssa.
tuotteet saatu
Ayurveda on tuhansia vuosia vanha terveystiede, jonka päämääränä on täydellisin mahdollinen, holistinen terveys. Se on sananmukaisesti elämän tiedettä, jossa pyritään mahdollisimman täydelliseen terveyteen ja tasapainoon. Ruokavalio on myös suuressa roolissa ja Ayurvedan tarkoituksena on ennalta ehkäistä sairauksia. 

Ayurvedan kolme kehotyyppiä eli doshaa ovat pitta, vata ja kapha. Olin lukenut etukäteen tyypeistä ja luulin olevani pitta. Ekokosmetologi Karoliina kertoikin, että ihon tyyppi voi olla eri kuin kehon. Lisäksi hän kehoitti tekemään muutaman testin ja kertoi, että niiden perusteella pystyy melko hyvin päättelemään oman doshan. No, minäpä tein työtä käskettyä ja tein kolme eri testiä. Yllätyksekseni huomasin olevani useassa testissä selkeä Vata. Mitä enemmän luin Vatasta, sitä vakuuttuneempi olen, että se on oma dosha.

Karoliina teki minulle Ayurvedisen kasvohoidon ja se toteutettiin Turussa, tunnelmallisessa Martin toimipisteessä. Kasvohoito toteutettiin siten, että ihoni olisi tulinen pitta. Minulla on epäpuhtauksia otsalla ja iholla, sekä hieman punaisuutta nän syksyn kunniaksi. Karoliina teki kasvohoidon uudella sarjalla, Ayurveda Pure London-merkin tuotteilla. Pidin erityisesti sarjan tuoksuista ne olivat todella miellyttäviä ja öljy oli vaikuttava, se tuntui "iskeytyvän" voimalla ja sen tuoksu oli myös erittäin miellyttävä. Kotihoitotuotteissa tuoksu on myös ihana ja huomasin melko nopeasti, että ne sopivat melko herkälle iholleni hyvin. Muutaman päivän käytöllä en kerro vielä käyttökokemuksia, mutta tuotteet vaikuttavat lupaavilta.

Karoliina on varsinainen velho, hänen käsittelyssään unohtuu maailman murheet, hän on määrätietoinen ja hänestä välittyy se, että hän tekee hoitoja täydestä sydämestään. Viimeksi, kun kävin tammikuussa Karoliinalla Ayurvedahieronnassa, se oli niin vaikuttavaa, että multa tuli kyyneleet sen jälkeen. Se oli niin voimaannuttava kokemus ja otin siinä todellisen tripin itseeni ja omiin tunteisiini. Hieronnan jälkeen jäin käsittelemään tunteita ja koin oloni jopa hieman tukalaksi kaikkien tunteiden kanssa, kunnes sitten tuli kevyempi olo ja höyhenenkevyt mieli. Pari viikkoa hoidon jälkeen aloitin uuden ruokavalioni ja lisäsin liikuntaa elämääni. Tammikuun jälkeen kaikki palaset ovat oikeastaan alkaneet loksahtelemaan paikalleen. Hieronta oli niin sanottu lähtölaukaus uusille elämäntavoille ja elämänrytmille.

Muutama sana Vatasta

Vata-ihmisillä on heikko tahdonvoima ja heillä on taipumusta mielen epätasapainoon. He ovat usein malttamattomia ja heiltä voi puuttua itsevarmuutta ja rohkeutta. Ruumiinrakenne on heillä yleensä hento, Vatalla on pitkät raajat eivätkä he ole kovin lihaksikkaita. Vatalla on yleensä epäsäännöllinen ruokahalu, mutta sielu on luova ja taiteellinen.

Koska ayurveda ennaltaehkäisee sairauksia, erilaiset orastavat oireet kuten ärtymys, lihaskireys tai väsymys ovat merkkejä alkavasta epätasapainosta. Vata on synnynnäinen multitaskaaja, joka tekee monta asiaa yhtä aikaa. Voimavarojen puuttuessa projektit kuitenkin saattavat jäädä kesken, mikä taas ahdistaa, kiukuttaa ja vie ruokahalun. Vatalla epätasapainoa aiheuttavat erityisesti jatkuva aivojen stimulointi, kylmä sää ja kuiva sekä kevyt ruokavalio mikä vaikuttaa taas voimavaroihin. Vataa epätasapainottaa myös epäsäännöllinen elämäntapa, mitä pystyy tasapainottamaan sillä, että käy aikaisin nukkumaan ja herää aamuisin vähän aikaisemmin.  Vatan on tärkeää pitää itsensä lämpimänä ja maadoittaa itsensä. Lämpimät ruoat ja säännöllinen elämänrytmi siis höllii.

Kun Vata on epätasapainossa, on hän ahdistunut, stressaantunut, pelokas ja kärsii unettomuudesta. Fyysisesti epätasapaino näkyy paleluna ja kuivuutena. Iholla epätasapaino voidaan nähdä ja tuntea karheutena, kuivumisena, hienoina juonteina ja ryppyinä. sekä ihon ennenaikaisena vanhenemisena.


Netistä löytyykin tietoa vaikka ja kuinka paljon. Olen lukenut muutaman illan Vatalle sopivasta ruokavaliosta ja ajattelin antaa Ayurvedalle mahdollisuuden myös ruokavalion osalta. Dosha-testin pääset tekemään tästä

Ekokosmetologi Karoliina K. toimipisteet löytyvät Turusta ja Liedosta. Lisäksi laajan tuotevalikoiman verkkokaupasta löydät varmasti suosikkisi. Ekokosmetologi Karoliina K. Ayurveda-hoidot löydät täältä ja verkkokaupan puolelta löydät Ayurvedatuotteet.

Oletko tutustunut Ayurvedaan tai selvittänyt omaa doshaasi?

lilli

You May Also Like

9 kommenttia

 1. Mielenkiintoinen postaus. Ihan uusia tuotteita minulle, mutta ihmekös tuo kun nuo toimipisteetkin siellä etelässä. Onkohan meillä vastaavia Oulussa? 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löytyy, nopealla googlettelulla ainakin jotakin :-)

   Poista
 2. Mielenkiintoista! Kävin tekemässä testin ja sain vastaukseksi Pitta :) Kuulostaa ihan minulta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että testin tuloksessa oli havaittavissa tuttuja piirteitä.

   Poista
 3. Olipa kiinnostava kuulla, että keho ja iho voivat olla eri doshaa! Kävin kymmenisen vuotta sitten Intiassa ayurvedaklinikalla hoidoissa ja sain hyviä ohjeita vatalle. Tosin uskon myös, että ihoni on enemmän pittaa kuin vataa. Kiinnostava postaus kaikenkaikkiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Kuulostaapa mielenkiintoiselta!

   Poista
  2. Oli kyllä tosi kiinnostavaa! Lähdettiin ihan veriryhmästä liikkeelle analysoinnissa. Doshan perusteella tehtiin hoitolassa erilaisia kehoa ja mieltä tukevia hoitoja.

   Poista
 4. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Kirjoittamasi perusteella tunnistin itseni vata-ihmisen kuvailusta. Täytyypä käydä vielä tekemässä testi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on todella mielenkiintoista kaikenkaikkiaan!

   Poista

Hei, minä pidän kommenteistasi!